Deze beeldbank maakt visualiseren tot een feest

Een beeld legt vaak sneller en beter uit wat je bedoelt dan woorden. Ideaal dus als je iets ingewikkelds moet communiceren. Maar wat kan je doen als je juist het maken van zo’n beeld ingewikkeld vindt?

Laat het vuile werk dan opknappen door The Noun Project! Een website waar je snel en simpel allerlei beelden kan vinden en downloaden. Ze hebben van alles, kijk maar:

 

 

The Noun Project heeft vijf voordelen die het zo’n prettige beeldbank maken:

  1. Je kunt (bijna) alles vinden. Tientallen verschillende petrischaaltjes, klantenservices en parlementen bijvoorbeeld. Voor bijna elke ‘noun’ is wel iets te vinden.
  2. Van inspiratie tot af product. Je kunt alle beelden volledig bewerkbaar (in vectorformaat) downloaden. Wil je toch zelf een beeld maken? Dan krijg je in één klap een hoop inspiratie voor de kanten die je op kan.
  3. De rechten zijn gratis, of goedkoop en simpel te betalen. Sommige iconen kun je vrij gebruiken. Andere kun je gratis gebruiken met bronvermelding of zonder als je $1.99 betaalt. Dat kleine bedrag zorgt er voor dat er honderden ontwerpers van over de hele wereld meer en betere iconen blijven toevoegen.
  4. De beelden zijn makkelijk te combineren. Beelden op The Noun Project zijn vierkant, zwart/wit en in een iconische stijl. Daarom kun je ze goed naast elkaar gebruiken, ook als ze van verschillende ontwerpers zijn.
  5. De beelden zijn makkelijk aan te passen. Alle iconen zijn te verkrijgen in een gestandaardiseerd vectorformaat (.svg). Je kunt ze dus allemaal op dezelfde, eenvoudige manier aanpassen. Je haalt iets weg of verandert de kleur, of vergroot het beeld tot formaat dat je nodig hebt. Dat alles zonder kwaliteitsverlies.

Wij gebruiken The Noun Project graag en vaak. Misschien jij ook bij je volgende beeld?

 


Stijn is directeur, adviseur en trainer van Analytic Storytelling. We helpen mensen om inhoudsgedreven verhalen te maken. Dat betekent: heldere en overtuigende communicatie over complexe inhoud.