De Analytic Storytelling-methode

Met de technieken uit deze vier stappen maak je heldere en aantrekkelijke verhalen over ingewikkelde onderwerpen.

#1: Pas je aan aan je publiek

#1: Pas je aan aan je publiek

Succesvolle communicatie begint bij goed weten aan wie je je verhaal vertelt: waarin is je publiek geïnteresseerd, hoe kun je ze meenemen in jouw verhaal, en wat is hun achtergrondkennis? Deze stap biedt een model waarmee je het publiek scherp kunt definiëren.

Wil je hier meer over weten? In onze knowledge base vind je artikelen over #1.

#2: Maak een structuur

#2: Maak een structuur

Structuur is cruciaal voor ieder verhaal. Een sterke structuur maakt een verhaal goed te volgen en goed te onthouden. Met het gereedschap van deze stap bouw je een verhaal dat begrijpelijk is voor je publiek. Zo blijven ze geïnteresseerd en voelen ze zich betrokken bij de inhoud.

Wil je hier meer over weten? In onze knowledge base vind je artikelen over #2.

#3: Wees concreet

#3: Wees concreet

Als je je verhaal concreet maakt, komt het in de belevingswereld van het publiek. Het verhaal wordt begrijpelijker, en de relevantie wordt meer invoelbaar. In deze stap maak je abstracte informatie concreet en aansprekend. Veel technieken daarvoor komen uit de creatieve wereld.

Wil je hier meer over weten? In onze knowledge base vind je artikelen over #3.

#4: Maak je beeld & tekst

#4: Maak je beeld & tekst

De drie voorgaande stappen zijn grondig voorwerk voor elke commmunicatievorm. Het resultaat is een goed aangepaste, heldere, en concrete verhaallijn. Deze kun je vervolgens omzetten in tekst en/of visualisaties. De laatste stap biedt hier verschillende technieken voor.

Wil je hier meer over weten? In onze knowledge base vind je artikelen over #4.