Authenticiteit. Iedereen kent het, maar niemand weet precies wat een ander er mee bedoelt. Hoe krijg je dit op een A5’je om je festival te promoten?
Je kunt op een complex begrip als authenticiteit flinke analyses en discussies los laten. En dat gaan ze doen ook op het IMPAKT-festival, kijk maar:
The dominant definition of authenticity as being ‘of undisputed origin’ and not a copy, may need reconsideration, or even a redefinition to accurately apply to the post-digital realm and its configurations.
Maar goed, daar heb je wel bezoekers voor nodig. En hoe zorg je dat die in een keer gegrepen worden door je boodschap, als ze voorbij je flyer of poster wandelen? Nou, zo dus:
Deze flyer is een mooie drietrapsraket:
- Eerst trekt hij je aandacht door iets opvallends: op een strakke, overduidelijk gedrukte flyer staat iets handgeschrevens. Je brein slaat aan op afwijkingen van de norm, dus het wil eens verder kijken.
- Dan zie je het hele plaatje: 8.545 / 10.000. In één klap krijg je de hele moeilijkheid voor ogen. Dit is toch niet authentiek? Er zijn er 10.000 van! Wacht eens even, misschien toch wel want alleen deze is nummer 8.545. En een handgemaakt product is toch sowieso authentiek? Of hier niet omdat er geen enkele creativiteit in het handgemaakte zit?
- De rest van de flyer biedt je een fijn antwoord: je kunt naar een festival hierover en lekker doordenken over dit onderwerp. Op de achterkant vind je alle informatie die je nodig hebt.
Een goed opgebouwde boodschap gebracht met een sterk beeld, twee uitgangspunten die wij ook gebruiken in onze Analytic Storytelling-methodiek.
Kijk bij jouw volgende beeld voor een poster of flyer of je die drietrapsraket van aandacht – probleemschets – antwoord ook kunt toepassen. Voor je het weet, kom je tot net zo’n authentieke aanpak als IMPAKT.
Stijn is directeur, adviseur en trainer van Analytic Storytelling. We helpen mensen om inhoudsgedreven verhalen te maken. Dat betekent: heldere en overtuigende communicatie over complexe inhoud.